Децата са най-любимите ни клиенти! Винаги заредени с много енергия и любов към животните те са сред най-големите фенове на ездата сред природата.

За най-малките, лятото в ранчо „Синята планина” се организират детски скаутски лагери, рождени дни и тържества сред природата.

Имаме специализиран подход в работата си с децата, както и уникален метод за обучението им по езда. В нашите обучителни програми децата придобиват правилен седеж и работят усилено за отличен баланс върху коня. Надграждат се и уменията им по управление на коня и свободна езда сред природата. За малките ни приятели през лятото в Ранчо Синята Планина се организират детски лагери, рождени дни, еднодневни обучения и тържества сред природата.

Децата участвали в нашите обучения, или били част от нашите летни лагери стават част от Клуб „Ездачите от Синята Планина“ и могат да участват във всички мероприятия организирани от ранчото, както и да ни посещават за почасова езда или конни преходи.

Еднодневни обучения по езда

Еднодневните ни обучения по езда се организират основно през уикендите в пролетно-есенния сезон. Те се провеждат в рамките на деня от 10 ч. до 16 ч. Групите включват до 10 деца. В работата с децата сме предвидили разнообразни упражнения върху кон, които са специално структурирани за придобиване на правилен седеж и по-добър баланс върху коня. В обучението за по-напреднали в ездата са включени и игри с конете, а в зависимост от придобитите умения по езда може да бъде включена и езда навън сред природата. Във времето извън заниманията с конете ранчото предлага различни игри навън като стрелба с лък, хвърляне на ласо, кънтри танци и разходки сред природата. Програмата за еднодневните обучения следете в Обучения и събития.

Детските летни лагери

Детските летни лагери в Ранчо „Синята планина” започват в началото на месец юни и продължават до средата на септември. Те са пет дневни, а престоят в ранчото включва преспиване в напълно оборудвани за комфорта на децата каравани, пълен пансион с домашно приготвена здравословна храна, обучение по езда, тренинги и уъркшопи свързани с живота в ранчото. Децата са на възраст между 7-14 г. Ежедневните им занимания включват грижа, общуване с конете и обучение по езда, стрелба с лък и хвърляне на ласо. В лагера сме включили и множество творчески занимания включващи изработка на плетена кошничка от сухи царевични листа, изработка на индиански амулет Dreamcatcher, оригами, изработка на хербарии и много други. Излетите сред в гората на заклинанията, разходката до изворчето за здрави очи  и похапването на пресен медец на Чичо Митковия пчелин са срез любимите занимания на децата. За безопасността на децата по време на уроците по конна езда е подсигурена и екипировка включваща защитна каска и протектор за гръб. Като допълнение сме се погрижили да е налична и застраховка за всяко дете, както и лекарска помощ при необходимост.

Лято 2024: Програма за Детски приключенски седмици в Ранчо „Синята планина”

Линк към декларацията, която подписват родителите

• Детски рожден ден

Изненадайте детето си с парти сред природата и любимите животни. Ние ви предоставяме терена и възможността децата да пояздят и общуват с конете, да потичат на воля и се забавляват до насита.  Партито може да съобразим с вашите желания. Обадете ни се за да уточним подробностите.

Изтегли тук нашето предложение за детски рожден ден в Ранчо „Синята планина”