В Ранчо Синята Планина предлагаме различни специализирани обучения по конна езда, в които вие може да се включите в зависимост от вашите ездови умения или свобоно време.

Чрез нашите обучения можете да се научите да яздите ако сте начинаещ ездач или да доразвиете уменията си по езда ако вече имате известен опит. Можете да избирате между урок по езда в рамките на един час, дневни семинари и 5 дневни лагери с обучение по езда. В секция Обучения и събития ще намерите допълнителна информация за предаганите в момента възможности.

КАКВИ ОБУЧЕНИЯ ПРЕДЛАГАМЕ:

Почасово персонално обучение по езда

Ще ви разкажем за природата на конете и тяхната психология. Ще ви запознаем с начина по който тези животни общуват помежду си в стадото и как ние следва да общуваме с тях. Ще направим упражнения с които да развием възможно най-добър баланс върху коня и правилен основен седеж. В тези обучения постепенно вие ще се научите сами да управлявате коня и да да яздите самостоятелно при разходка навън в ходом, тръс и галоп. Обадете ни се на 0888627732 за да планираме вашуто едночасово обучение по езда.

Пакет за индивидуално обучение по конна езда.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ!

Имайте предвид, че е възможно графика ни да е натоварен и е необходимо предварително да се свържете с нас за да планирате вашата езда. Отмяна на записан час следва да бъде направена поне 1 час преди това, а посетителя е желателно да дойде в ранчото до 10-15 мин. по-рано с цел подготовка, поставяне на необходимата екипировка и спазване на графика. Отново с цел спазване на графика имайте предвид, че ако закъснеете е възможно да няма възможност да яздите в пълното часово време предвидено за езда, но следва да заплатите пълната стойност на урока или разходката. Длъжни сме също така да ви информираме, че към момента в ранчото не разполагаме с коне, които да можем да предложим на ездачи над 90 кг. Всички желаещи да яздят в ранчото следва да попълнят Декларация за освобождаване от отговорност при услугата конна езда.

Поредица от еднодневни групови обучения по езда

Ранчо Синята Планина организира специализирано обучение по езда за възрастни и тинейджъри. Фокусира се върху постигането на пълен синхрон между ездач и кон, перфектен баланс, координация и концентрация при ездата. Методиката включва комплекс от различни упражнения върху кон разделени в няколко сегмента, включващи помощни предмети като тояжки, малки и големи топки, ластици и др. Метода цели да постигане не просто максимални резултати по отношение на баланс и добър седеж, но и пълен синхрон между ездач и кон и преодоляване на страховете, удоволствие от общуването, работата с конете и ездата. Към всеки от участниците има личен подход, който цели процеса да е приятен и да остави трайни резултати, а не просто временни такива. Идеята е всеки да постигне своя собствена цел, която го удовлетворява, а не обща такава. Участниците са максимум 10 човека, като всички заедно ще участват в процеса, като дори взаимно ще си помагат един на друг в обучението.

Школа по езда и стребла с лък Мадарски конник и Димитър Труканов

От 2021 г. в Ранчо Синята Планина се провежда и специализирано обучевие по езда и стрелба с лък от кон. Инструктор и автор на методиката и обучението е Димитър Труканов. Обучението се базира на дългогодшна задълбочена методика на автора, която е градена повече от 15 години. Школата предлага индивидуално обучение и групови занимания за всеки желаещ, според неговото лично ниво на подготовка и амбиции. За планирани предстоящи групови обучения следете страницата ни Предстояши Обучения / Събития, а ако желаете да си запишете час за индивидуален урок по езда и стрелба с лък моля позвънете ни на 0888627732.

Еднодневен Ритрийт с езда и живопис

От 2022 г. в партньорство с нашите приятели от ателие за изкуства Багра Арт и Релакс в Blue Mountain Ranch организираме еднодневни ритрийти с езда и живопис. Изживяването не е за изпускане, независимо дали имате опит в ездата или рисуването. Посрещаме ви в 10 ч. с топла домашна закуска, ароматно кафенце и горски билков чай.

От собственика на ранчото Кати ще научите за неговата история и откъде е любовта и към конете. Ще пояздим заедно, като преди това ще ви запознаем с конете в ранчото и ще ви разкажем за историята им, тяхната психология и как общуват те помежду си. Ще можете да погалите техните мъхнати и меки муцунки, да срешите гривите им и да ги почерпите с морковче.С Мари и Наско от Багра ще се потопите във вълшебния свят на изкуството, като темата избирате вие. Може да е живопис, стъклопис или да изобразите нещо с прежда. Прекрасните гледки и атмосферата в ранчото ще ви предразположат към творчество, докато се наслаждавате на чаша ароматно вино. Ще ви приготвим и вкусно ранчерско барбекю за обяд. Ще ви направим хубави снимки за спомен от прекарания ден в ранчото, а накрая ще си направим изложба – конферанс да видим заедно вашите шедьоври, които ще отнесете със себе си като подарък.

Събитието е за възрастни и деца над 7г. Не се изисква опит с ездата или в рисуването. Водещите са професионалисти и ще ви покажат стъпка по стъпка как да се случат нещата за вашето максимално удоволствие и наслада. Включени са заниманията с конете, материалите за рисуване, закуска, обяд и напитки. До ранчото се стига със собствен транспорт.

За планирани предстоящи ритрийти с езда и живопис следете страницата ни във Facebook или ни се обадете на тел. 0888627732.

Петдневни лагери по конна езда

Потопете се в живота в ранчото и се отдайте на петдневно преживяване сред природата и конете. По време на престоя ви при нас ще имате възможност да пояздите, да направите запомнящи се излети в полите на Витоша. В ранчото ще се погрижим заедно за конете и другите животни. Ще си хапнем вкусна домашна храна и ще се насладим на приказните залези над Верила планина. Петдневните ни лагери се организират за клиенти минали нашите обучения по езда и с ниво на самостоятелно управление на коня и езда в тръс и галоп.